anyway



tack för allt mamma. jag älskar dig.

you make me gonna be okej

västar



Alla från hm, kostar mellan 180 och 200.
Jag ska skaffa en väst, blir nog denimvästen, like it a lot!!

Alexis

Novell från skolan, jag skrev den i förra veckan. Enjoy.

Alexis


Vi har känt varandra i nio år nu, det har varit nio bra år. Jag och Alexis är som syskon, vi är till och med lika till utseendet. Vi hänger alltid ihop, på varje fylla, i skolan och på fritiden. Vi pratar om allt, våra kärleksproblem och roliga minnen. Men jag är livrädd för döden, så vi pratar aldrig om det. Inte om blod heller, det gör Alexis helt galen och konstig, hon måste ha varit med om något traumatiskt.

Jag minns en gång för tre år sedan när vi var hemma hos henne och hennes yngsta lillebror skar sig i fingret. Allas blickar for genast mot Alexis som sprang iväg till toan. Jag kunde höra henne gråta där inne, men hon ville aldrig säga något om det.
Hon går och pratar om det någon gång i månaden vet jag, fast jag får aldrig följa med.

Jag står och väntar på henne vid vår vanliga mötesplats, en stor tjock ek. Den ligger exakt tvåhundra meter från våra hus, fast vi bor på varsin sida om den. Alexis och jag brukar sitta uppe i trädet och prata, det är ett högt träd så vi ser långt.

Alexis skiner upp när hon får syn på mig, hon har varit på semester i en hel månad och jag hade saknat henne så. Jag börjar springa mot henne, hon springer inte mot mig. Hon har ont i knäna hela tiden säger hon, så jag har sagt att jag ska springa för henne. Jag skulle göra vadsomhelst för min bästa vän, fast det enda hon säger är att hon vill ha mig kvar. Jag förstår inte varför hon tvivlar på det. Hon är mitt allt.


Jag börjar fråga ut henne hur det har varit i New York, hon har tydligen träffat någon. Fast hon retas med att inte säga vem han är men att jag har hört talas om honom. Det är så irriterande, alltid ska hon göra såhär mot mig. Reta mig tills jag är på bristningsgränsen.
Så har det alltid varit.


Till och med första gången vi träffades, det var på sjukhuset faktiskt. Jag hade brutit armen när jag ramlade ner från eken och skulle på kontroll medan Alexis skulle ta något blodprov till hennes stora förskräckelse. Vi satt bredvid varandra i väntrummet och började prata om varför vi var där, våra familjer och var vi bodde. Hon ville inte säga till mig var hon bodde utan jag skulle gissa. Som jag gissade!
Hon sa att jag skulle möta henne dagen därpå vid eken så skulle jag få följa henne hem. Mitt tålamod höll på att sprängas av nyfikenhet. Tankar om att hon bodde i ett undangömt slott, i en grotta eller till och med på en annan planet for genom mitt huvud. Men det visade sig vara ett likadant hus som jag hade. Bara fyrahundra meter bort, vi hade noggrant mätt upp det efter bara några veckor av vår bekantskap.


Jag ska få veta vem killen är imorgon, det är alltid i morgon. Jag har vant mig med det vid det här laget men det är fortfarande nervpirrande inför varje morgondag.


Men hon berättar massa annat som har hänt i New York. Hon har pratat om att åka dit i flera månader och nu har hon äntligen fått se platsen hon beundrar och älskar.
Hon pratar med en falsk och rolig amerikans dialekt som gör att jag viker mig dubbel av skratt och hon berättar de mest fantastiska historier.


En hel bunt foton har hon också, alla med en strålande Alexis någonstans på bilden. Hon har skickat vykort så jag vet att hon har haft det superbra men det är alltid skillnad på att höra och på att läsa.

Tiden flyger iväg och klockan börjar närma sig midnatt. Vi skils åt och jag ser henne försvinna bakom kröken till sin gata.

Jag sitter kvar en stund vid eken och tänker.

Jag brukar ofta sitta här och tänka på minnen, det har blivit oftare och oftare på senare tid. När hon har varit borta har jag gått till eken bara för att sitta där och tänka.

Dagen därpå är vi inte två, hennes nya pojkvän är ju med. Som hon mycket väl sagt visste jag vem det var. Alexis har spanat in honom i flera månader utan att han har så mycket som tittat på oss. Det är ganska fantastiskt att hon inte bara vräkte ur sig vem det var så fort vi möttes, så som jag skulle ha gjort. Nej, Alexis vet hur man låter bli att säga saker. Varje gång hon har en present vet man att det inte är någon idé att fråga efter en ledtråd för hon kan vara tyst som muren. Medan jag själv knappt kan hålla mig från att säga vad det är innan personen i fråga öppnat presenten.


När jag kommer hem igen drar jag ut min byrålåda och tar upp ett papper. Jag har läst det flera gånger och det har stora fläckar av intorkade tårar över hela sidan. Jag lägger det snabbt tillbaka igen men jag hinner se en hastig skymt av ordet sakna. Jag behöver inte läsa mer, jag vet redan vad det stod.


Jag tar en sömntablett, jag vill somna snabbt. Det vill jag varje kväll, tabletterna har blivit en drog. Alexis skulle inte gilla det, det vet jag, men jag är tvungen. Jag behöver sova, jag orkar inte vara vaken. Men mardrömmarna har börjat härja i min hjärna och nu orkade jag varken sova eller vara vaken. Men jag gjorde det för henne.


Jag går till eken varje kväll och pratar, men jag pratar bara med mig själv. För Alexis är aldrig där och hon skulle aldrig komma dit mer. Hon hade aldrig åkt till New York. Hon hade heller inte träffat killen hon smygtittat på. Det var bara som jag önskade, för det var hennes drömmar hon aldrig hann uppfylla. Hon hann aldrig berätta vad som skulle hända dagen därpå. För henne blev det aldrig en morgondag. Det enda jag fick var en papperslapp. En ynka liten papperslapp. Men det räcker, jag behöver inte mer. Allt står där, på den lilla papperslappen.


Hon hade skrivit lappen för flera månader sedan, det vet jag, men jag är fortfarande full av frågor som jag aldrig ska få svar på. Varför hade hon inte sagt något? Det var förstås för att inte göra mig rädd. Hon visste hur rädd jag var för döden. Hon visste att hon var allt för mig.


Några veckor senare när vi städar i hennes rum hittar jag en peruk, jag trycker den mot mitt ansikte och en stor doft av Alexis väller över mig och jag brister i gråt.

© Stina Skog

Djingis Khan



Från östern ut på steppen drog en väldig här mot Iran
Och vinden förde med sig namnet när och fjär Djingis Khan
Han stormade över slätten allting stod i brand
Han förde med sig skräcken till varje land
Nej inget kunde hindra honnom nu...

Djing- Djing- Djingis Khan
Dom hojtar, han hojtar
Dom hojtar, alla hojtar
Djing- Djing- Djingis Khan
Han rider, dom strider
Han rider hela tiden
Här har ni mongolen, ho-ho-ho-ho
Ta nu fram fiolen, ha-ha-ha-ha
Våran herre hyllar vi såhär...

Djing- Djing- Djingis Khan
Vi hojtar, han hojtar
Vi hojtar, alla hojtar
Djing- Djing- Djingis Khan
Hej vänner, skål vänner
Hej vänner, försten vinner
Och så hördes skratten, ho-ho-ho-ho
Eka genom natten, ha-ha-ha-ha
Hela hären höll med honnom kär...

Och varje tjej han kände förr fick följa med till hans tält
Att ingen av dem kände för att säga nej var väll snällt
Så fick han också ungar i överflöd
Och därför fick han också strida var dag till sin död
För barnaskaran krävde mera rum...

Djing- Djing- Djingis Khan
Dom hojtar, han hojtar
Dom hojtar, alla hojtar
Djing- Djing- Djingis Khan
Han rider, dom strider
Han rider hela tiden
Här har ni mongolen, ho-ho-ho-ho
Ta nu fram fiolen, ha-ha-ha-ha
Våran herre hyllar vi såhär...

Djing- Djing- Djingis Khan
Vi hojtar, han hojtar
Vi hojtar, alla hojtar
Djing- Djing- Djingis Khan
Hej vänner, skål vänner
Hej vänner, försten vinner
Och så hördes skratten, ho-ho-ho-ho
Eka genom natten, ha-ha-ha-ha
Hela hären höll med honnom kär...

USA

http://hem.passagen.se/arbusa/usa22.gif

Jag kan, jag vill, jag ska. Våga!

magnetism



sitter och pluggar magnetism och äter apelsinis. Igår var det partyparty och hem från linköping, i wanna go back!
Kanske ska fortsätta plugga och lyssna på musika med syster. Solong!
ps. i have thiiiis fast inte märket men likadan i utseende. ds

Linköping

Klockan två avgår bussen till Linköping och jag hoppas att jag sitter på  men nu måste jag nog skynda lite om jag ska hinna duscha!
nej,  nu måste jag slita mig, puss!


konfa






stina ♥  webcam

Mycket konfa i helgen! Idag ska jag på nicoles och imorn är det Lousie, Lovisa och Linnéa som konfas. Roligt tycker jag, längtar så till min, fast den är i sommar, snart ändå! Drar till landet sen, fast det bli mest pluggpluggplugg men det ska nog gå hoppas jag. Har lite undantryckt stress som snart kommer välla över men nu ska jag vara glad ändå, tänka positivt!
T.ex. så ska jag åka som utbytesstudent till usa nästa eller nästnästa sommar. New jersey, philadelphia, manhattan, seattle... många ställen!
nej nu ska jag nog vandera iväg, seya!

new haircut



klippt mig idag, det syns inte på bilden men i verkligheten, love it hoho!
Och finaste Louisen är byxmyndig, hihi <3

gym



Gymmat nu! Allihop, testa att blunda när du springer på löpband, då glider man bakåt och ramlar av, kul! Haha! Och en kille... hoho

hjärta

ASOS Heart Shutter Sunglasses

länk
Dessa tyckte jag var snyggasnyggasnygga, och en stor touch av coolhet!

Dessutom så har Paris dessa, haha!
ASOS Heart Shutter Sunglasses

fler hjärtan från asos

ASOS Heart SunglassesASOS Heart SunglassesASOS Mirrored Fluro Heart SunglassesASOS Diamante Detail Heart SunglassesASOS Multi Coloured Heart Sunglasses

gym



Träffade min nya mentor igår, hon är såååå bra. Jättelätt att prata med och så, tycker synd om de som inte har en mentor, haha!
Ska gymma idag, med kusin, man måste ju passa på att träna upp sig nu, beach09! Here I come!
Fast ska bara trycka i oss lite pommes... Men det tränar vi bort, låter rimligt va? Har haft hemkunskapsprov idag, ät inte mer än du gör av med. Så idag blir det hårdträning, har nyss ätit glass med massa kolasås. Yummie!!

kontrast







jag har boxen woooohoooo säger jag bara. WOOOOHOOOO
dessutom har jag engelskverbsprov, men tänkte  bara att jag skulle slänga in lite bilder. Har fått dille på kontraster

reebok

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/normal/90-06/90-0676.jpghttp://www.soleredemption.com/pics/2008/02/reebok_freestyle_all.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_IKBgkzwXklA/RtQgEPnKWLI/AAAAAAAAAjo/lmbFOdbmB0M/s400/reebok1.jpghttp://www.myairshoes.com/wp-content/uploads/2008/04/reebok-mob-colette-01.jpg
http://www.retailshoestore.com/media/ccp0/prodlg/32-239962.jpghttp://static.overkillshop.com/images/product_images/info_images/5475_0.jpg
klicka på respektive bild för att komma till bilden ursprunsplats

Jag ska ta och skaffa ett par reebok freestyle hi, får se när bara.. haha


friends

http://content.expressen.se/blog/53/55/26/jolanta/images/friends.jpg

http://annelielisabet.blogg.se/images/2007/friends_1197466161_4664333.jpg

Bild av Sandrew Metronome Vänner: Box - Den Med Alla Säsonger (40-disc)

vänner, friends, vänner, friends

Jag har blivit fast, jag älskar dem. Jag såg de två första avsnitten igår, såg de när jag vaknade vid halv åtta och ser dem nu igen. Man mår så bra av dem, Ross är ju såå underbar... Alla är underbara, Rachel, Joey, Chandler, Monica, Phoebe...
Jag funderar starkt på att köpa boxen, med ALLT, ALLA avsnitt som gått, alla tio säsonger. Lite osis bara att den kostar 1229kr på OnOff, men den borde ju vara värd det!

Mår lite bättre idag, hittills, fast av nån underlig andledning mår jag bättre på mornarna, beror på att jag sover kanske? Men vilar man hela dagarna så går det väl inte åt så mycket energi. Men nu känner jag för att köra iväg mamma eller pappa som jobbar hemma idag att åka och köpa boxen..

sunglasses


hittade på fokis blogg

Riktigt balla, jag skulle kunna tänka mig att ha dem.. Designade av  Lynx Optique men hemsidan är på franska eller nåt så jag fattar noll, haha!

Jag fick två par roliga glasögon av mina vänner när jag fyllde år, ska ta och fota så att jag kan visa, fast fotar med webcam, orkar inte fixa nåt annat, still sick u know och känns inte mycket bättre heller!


-bigbigbig and red!


-gula med "pinnar"

Det går att se igenom eftersom man fokoserar bortom de gula, men sjukt snyggt, looove them! tihi

Jag gillar solglajjer, trooligen fått det från min bror, han har alltid solglasögon hah! Har ett par favoriter som jag inte orkar gå och hämta, måste vila efter förra gången, men de är iallafall rosa med "ojliga" linser.. mmm..



jag mår inte bättre än, har en ipren verkande i kroppen nu men mår inge vidare ändå, tyvärr. Jag har börjat må dåligt psykiskt oxå, när man är hemma och är sjuk tänker och känner man för mycket. Usch allt är så jobbigt nu, tur att de finns de som jag kan prata med och krama, hur skulle det vara annars?<3

Clearly gone




länk

Det är vitamin B5 som sägs vara bra för huden, jag har finnar och skulle så mycket vilja bli av dem!
Det finns kapslar, men då ska man äta ca 20 per dag. Finns även pulver och flytande. Har fått bra resentioner men även några som säger att det kommer tillbaka värre när man slutar och det är inte det billigaste. Kostar mellan 200-250kr.
Någon som testat eller vet någon annan mirakelkur?

sjuksjuksjuk

http://kostradgivaren.blogg.se/images/2008/sjuk_21226827.jpg

synd att jag blir så energilös när jag är sjuk för jag fyller mig med stress och ångest. Dessutom vill jag ju komma igång med nya bloggen ordentligt men jag orkar inte.. Så jag får ligga kvar i soffan och fortsätta tortera min svanskota, tralala.


bloglovin

Följ min blogg med bloglovin


Too2Late

Too2Late Water Resistant Rubber Watch
länk

Vattentät klocka från Too2Late, finns att köpa på asos. Riktigt snygg tycker jag, dock ganska plastig, men ser rätt mysgullig ut! Kostar £17.75 vilket motsvarar ca 145 svenska kronor. Vet inte hur mycket frakten ligger på.



Ny blogg, ny start! Ville ha en liten uppfrächning från min gamla blogg och inte skriva så himla mycket vardag. Mer bilder, bilder på mig, mina vänner, bilder som jag fotar med min nikon d40 och så grejer jag hittar på nätet, är sjuk idag så det kanske blir en del, om jag orkar!
peace and love, Stina

RSS 2.0